top of page

MADEN

SUXQ1686.JPG

BESANTAŞ

Toprak Cevherleri İşletmesi İnşaat 

Sanayi ve Ticaret A.Ş.

BESANTAŞ A.Ş 1977 yılında başlamış olduğu madencilik serüveni boyunca inşaat sektöründe öncü firmalardan biri haline gelmiş ve bugüne kadar A kalite agregasıyla İstanbul da birçok projenin temellerini oluşturmuştur

Biz Ne Yaparız ?

Taş ocağı işletmemizde açık işletme yöntemi yoluyla üretim yapılmaktadır. Taş üzerindeki grovak malzeme hafriyat edildikten sonra delici makine (rock) ile 12-15 metre derinlikte delinen delikler, emulite dinamit, anfo ve gecikmeli kapsül kullanılarak patlatılmaktadır. Elde edilen malzeme lastikli ve paletli yükleyici makinalarla kamyonlara yüklenerek kırma eleme tesisine taşınmaktadır.   Kırma eleme tesislerinde malzeme uygun boyutlara ayrılarak 1no mıcır, 2no mıcır ve taş tozu ve diğer malzeme olarak sınıflandırılmaktadır. Silolara ayrılan malzeme nakliyeci kamyonlar vasıtasıyla müşteriye sevk edilmekte, artan malzeme ise stok sahalarında ayrı ayrı istiflenmektedir.

 

Besantaş olarak sürdürülebilir büyüme anlayışını destekleyen hedefler doğrultusunda yasal otoritelerden alınmış izinler ile insan ve çevre sağlığını etkilemeyecek şekilde yürütmektedir.

 

İstanbul ilinde bulunan tesislerimizle iş güvenliği ve çevre konularından taviz vermeden, öncelikle hazır beton ve asfalt agregası üretmektedir. Ancak mevcut tesislerimiz müşteri ihtiyaçları doğrultusunda farklı gradasyonlara sahip ürünleri üretebilecek nitelikte dizayn edilmiştir.

 

Besantaş üretim tesislerinde  TS 706 EN 12620 beton agrega standardına uygun ürünler üretilmekte ve üretimler CE işaretlemesi kapsamında yürütülmektedir.

Çapa 1
0001.jpg

TÜRKİYEDE İLK 

VOLVO KAMYONLAR

BESANTAŞ A.Ş. 1986 yılında bir ilke imza atıp,

Türkiye ye ilk Volvo kamyonları getirerek sektörde yeni bir çağ başlatmıştır.

1986 da Volvo N12 model kamyonları, 1994 de ise

Volvo NL12 model kamyonları Türkiye ye getirip envanterine katarak sektörde bir öncü haline gelmiştir.

Agrega (Mıcır)

Mıcırın Tanımı

Mıcır 5mm-38 mm elek aralığında kalan bir mineral kütlesi, kayaç malzemedir; malzeme çıkarıldığı bölgeye göre bazalt, kalker(kireç taşı) ve diğer kayaçlar olabilir.

Bir tür mineral kütlesi olan mıcırın boyutları değişkenlik gösterir. 1 numara mıcır, 2 numara mıcır 3 ve taş tozu olarak sıralanır.

Mıcır Nerelerde Kullanılır?

Mıcır, beton üretiminden asfalt, dolgu, drenaj çalışmalarına, geçici ve servis yollarından çevre düzenlemeleri, peyzaj işleri ve sosyal park alanlarına kadar pek çok alanda kullanılmaktadır.

Özellikle kara yollarında mıcır ile desteklenmiş yol yüksek hızdaki araçların hızlarını düşürmelerini sağladığından bir önlem olarak da kullanılmaktadır. Mıcırların ziftlenerek sıkıştırılmamış olarak yollarda kullanıldığı durumlarda mıcır taşlarının serbest hareketi yüksek hızda araç kontrolünü zorlaştırdığından mecburi bir yavaşlama sağlanmaktadır. Ancak ani ivmelenmelerde ve manevralarda araçların hakimiyetlerinin kaybedilmesine neden olan bu uygulama genel olarak geçici çözümlerde kullanılır ve trafik levha ve işaretçileriyle sürücüler bu tehlikeye karşı uyarılır, seyir hızı düşürülür.

bottom of page